Napsali o nás: Umbrella je novým provozovatelem MHD v Jablonci

V listopadu vyhrála naše společnost výběrové řízení na provozování MHD v Jablonci nad Nisou. Jde o nás první kontrakt na provozování městské hromadné dopravy v Česku. Provoz převezmeme v únoru roku 2021. O okolnostech výběrového řízení, naší nabídce i finální dohodě referovala také média.

Tým Umbrella Coach & Buses   |   17. 12. 2020

O sledovaném tendru, díky kterému Umbrella Coach & Buses vystřídá v Jablonci kontroverzní společnost BusLine, napsal například specializovaný server Zdopravy.cz. V článku nazvaném MHD v Jablonci převezme Umbrella, rozhodli zastupitelé. Bude levnější než BusLine připomíná také neúspěšnou první soutěž, kterou muselo město nakonec zrušit. Místo ní vyhlásilo poptávkové řízení, v němž uspěla právě naše společnost.

Výhody, které obyvatelům Jablonce změna provozovatele přinese, zmiňují regionální zpravodajové Mladé Fronty Dnes, Českého rozhlasu i Jabloneckého deníku. Oborový web Bus Portál si všímá především faktu, že v Jablonci nasadíme vozy Mercedes-Benz Citaro, a uveřejňuje také fotodokumentaci těchto městských busů.  

Regionální portál Genus ve svém článku mimo jiné připomíná, že Umbrella Coach & Buses nabídla nejvýhodnější cenu za kilometr, a změně v provozování MHD u „sousedů“ se věnuje také deník Nasliberec.cz. Magazín Nasejablonecko.cz informuje, že zastávky a jízdní řády zůstanou pro obyvatele Jablonce zachovány tak, jak jsou zvyklí, a web Nasregion.cz zmiňuje, že Umbrella už úspěšně provozuje veřejnou autobusovou dopravu v německých městech Hamburk nebo Karlsruhe.

Reportáž o novém provozovateli MHD v Jablonci najdete také na České televizi nebo na webu Radia Impuls.

Přečíst více článků

Doprava na Ústecku: Všechny důležité informace na jednom místě!

Jízdní řády pro regionální autobusové linky v oblasti Přeloučsko

Doprava na Přeloučsku. Jaké informace se vám budou hodit?